Jeg (webmaster) har haft have i Budumvang siden juni 2015.

I al en tid har jeg undret mig over, hvad pokker “Døde duer” egentlig er.

Det, folk samles om, om søndagen nede i Fælleshuset.

Jeg tog derned søndag den 18. juni 2017 for endelig at få min nysgerrighed stillet.

Bedre sent end aldrig 😀

Nu får I min helt subjektive beskrivelse af, hvad “Døde duer” er.

Som det første fandt jeg ud af, at man kan spille på en række. En række er ikke én række, men faktisk tre rækker, med 5 numre på hver, altså i alt 15 numre.

Man kan vælge, hvor mange tal man vil spille på, på en række. Jeg tror, at syv numre er maks, og det koster 12 kroner for en række (hæng mig ikke op på det, jeg har kun nået at spille det en gang)

På dagen bliver der udtrukket tre numre, og har man dem på sin række (den, der er tre rækker med i alt 15 numre), vinder man nogle penge. Beløbet afhænger af, hvor mange man skal dele dem med på dagen, Puljen er dét, folk har indbetalt den dag for at spille. Så er der mange folk, er puljen stor, og vise versa.

Så venter man i spænding, mens man drikker nogle øl og hører røverhistorier og hygger sig.

Så bliver der trukket tre numre ud, og man tjekker sin række (eller flere rækker, hvis man har købt flere).

Hvis man nu er heldig at vinde mange penge, fx så man ikke mister penge på at give en omgang til de fremmødte (en øl koster 10 kroner), så bliver det ret vel modtaget, hvis man gør det 🙂

Hvorfor hedder det så “Døde duer”? Det første svar, jeg fik, var: “Fordi de ikke flyver nogle steder”.
Men den nærmere forklaring var, at man også kan spille på levende duer, hvor man sætter numre på, og dem, der kommer hjem først, er de numre, der vinder”. Dette er så en udgave af spillet, der er lidt nemmere at arrangere.

Der er også Amerikansk lotteri på dagen og Hønseskid på papir (det forklarer jeg en anden gang). Ved amerikansk lotteri er der nogle faste numre, der giver gevinst. Dem vil jeg ikke afsløre her, men der er kaffe, rødvin og rom på spil.

Og én ting er sikkert – det er i hvert fald hyggeligt 🙂