Juli 2017 (tilbage)

Jeg blev inviteret på en dejlig kop pebermynthe-the, friskplukket fra haven, og så fik jeg at høre om Helgas og Johns planer med haven.

Helga og John overtog haven i 2016, men kom ikke rigtig i gang sidste år på grund af et skiuheld.

Det har de til gengæld kompenseret for i år.
Da de begge lige er gået på efterløn, har de brugt rigtig meget tid i haven. Og det kan ses. Haven bugner af lækre afgrøder.

Vi har planer om at blive så selvforsynende som muligt. Det er jo lidt sjovt, at det er noget, man selv har fået til at gro, og så ved man også, hvordan det er blevet dyrket. Vi er også blevet medlemmer af Frø-samlerne, og vi vil gerne lære at tage frø fra fx bønner, ærter og grønkål, så vi har til næste år”.

I år er der blandt andet squash, kartofler, ærter, jordskokker, hestebønner, tomater, rød grønkål og diverse krydderurter.

Vi vil planlægge haven så den kører med 4-sæd-skifte, så vi får så meget ud af jorden som muligt”. Og jorden trænger til at blive brugt og få noget kompost, for den forrige ejer har ikke brugt haven til afgrøder”.

Huset har Helga og John også været i gang med.
Taget var utæt, hvilket kom som en overraskelse, men det er blevet skiftet i år. Indenfor vil de gerne have malet hvidt, så huset synes større.

Og så vil jeg (Helga) gerne lave et orangeri i udestuen. I år har vindueskarmen hjemme været proppet med planter, der har ventet på at komme ud”.

 

 

 

Så der sker virkelig noget i deres have. Kommer man forbi og kigger ind, er jeg sikker på, at man kommer inspireret derfra.